Ulusal market kararına mahkeme engeli

Dursunbey Belediyesi İlçe merkezinde çoğalmaya başlayan ulusal marketlerin açılmasına önlem almak amacı ile meclis kararı almıştı. Bölge idare mahkemesi bu karar hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
08 Aralık 2017 Saat: 09:58

Dursunbey Belediyesi İlçe merkezinde çoğalmaya başlayan ulusal marketlerin açılmasına önlem almak amacı ile geçtiğimiz Temmuz ayında meclis kararı almıştı. Yerel esnafa sahip çıkmak amacı ile alınan bu karar doğrultusunda, İlçe nüfusu 50 bin oluncaya kadar yeni zincir marketlere ruhsat verilmeyecekti.

Mecliste bulunan iktidar ve muhalefet partilerinin oy birliği ile alınan bu karar, Balıkesir Bölge İdare mahkemesi tarafından bozuldu. Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, küçük esnafları korumak adına aldıkları 13 maddelik yönetmelik hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktığını belirtti. Çıkan bu kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını söyleyen Başkan Bahçavan; “4 Temmuz 2017 tarihinde Dursunbey’de açılması düşünülen zincir marketle ilgili Belediye Meclisimiz 13 maddelik çok önemli bir karar almıştı. Özellikle bu zincir marketlerin açılma şartlarını ağırlaştırıcı, küçük esnafı koruyacak bir yönetmelik çıkarmıştık. Bu kararımız tüm Türkiye’ye örnek olmuştu. Bizi onlarca Belediye arayarak bu kararımız hakkında bilgi aldı. Bu ulusal market bizi Bölge idare mahkemesine verdi. Balıkesir Bölge idare mahkemesi kararını vermiş ve yürütmenin durdurulmasını kararlaştırmıştır. Yani meclisimizin almış olduğu 13 maddelik kararın yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş. Buda demek oluyor ki Ulusal market mahkemeyi kazanmış ve açılışı maalesef Dursunbey’de gerçekleşecek. Tabi bunun temyiz yolu da açık. Biz temyiz ve gerekli bir üst mahkemeye başvurumuzu yaptık. Oradan gelecek sonuca göre de bundan sonraki davranışımızı belirleyeceğiz” dedi.

MAHKEME KARARI: