Özel İnsanlara Özel Barana Gecesi

Dursunbey Kaymakamlığı ve Dursunbey Belediyesi UNESCO Kültürel miras listesine bulunan Barana’yı ilçede bulunan 350 engelli vatandaş ile buluşturdu. Engelli vatandaşlar ve aileleri unutulmaz bir akşam yaşadı.

09 Şubat 2019 Saat: 21:58

Dursunbey’de DUFAD derneği tarafından yaşatılan ve UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel miraslar listesine alınan Barana geceleri bu kez özel konukları için bir araya geldi.

Dursunbey Kaymakamlığı ve Dursunbey Belediyesi tarafından organize edilen program öncesi Dursunbey ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan engelli vatandaşlar Kaymakamlık ve Belediye araçları ile programın yapılacağı M. Akif Ersoy Kültür Merkezine getirildi. Aileleri ile birlikte ilk olarak akşam yemeğine katılan engelli vatandaşlar, görevliler tarafından ağırlandı. Akşam yemeğinin ardından ise Barana sohbetleri başladı.  Programa Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Belediye Başkan vekili Yusuf Turhan, Belediye Meclis üyesi Halil Sarıoğlu, çeşitli kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri ile davetli konuklar katıldı.
Gece boyunca yöresel bir çok türküyü seslendiren Barana ekibi, engellilere de bir çok Türkü söyletti. Gece boyunca yöresel halk oyunlarını sergileyen barana ekibi orta oyunları ile de katılımcıları kahkahaya boğdu. Protokol ve engelli vatandaşların da oynadığı unutulmaz gecede engelli vatandaşlar ve aileleri Dursunbey Kaymakamlığı ve Dursunbey Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.