İlkay Gündoğan Memleketi İlçemiz'de Antrenman yaptı

Manchester City forması giyen Dünyaca ünlü Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan memleketi Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde hem yeni açılan stadı inceledi hem de antrenman yaptı.

22 Haziran 2017 Saat: 13:36

Manchester City ve Alman Milli takımının futbolcusu İlkay Gündoğan, tatil için memlekete Balıkesir’e geldi. Dursunbey İlçesinde ailesi ve yakınlarını ziyaret eden İlkay Gündoğan, maddi ve manevi olarak destek olduğu Dursunbeyspor’un yeni stadını inceledi.

Aile ziyaretlerinin ardından Dursunbey’e yeni kazandırılan stadı inceleyen İlkay Gündoğan’ı Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir, Dursunbeyspor Başkanı Yusuf Turhan ve torunu İlkay Gündoğan hayranı olan YSK Başkanı Sadi Güven karşıladı. Dursunbeyli hemşehrileri  ve hayranları ile tek tek fotoğraf çekilen Gündoğan, Dursunbeyspor kulübünün forma ve atkılarını katılımcıların elinden aldı. YSK Başkanı Sadi Güven’e Manchester City’de giydiği imzalı formayı hediye eden Gündoğan, Güven’in torunu Toprak ile de fotoğraf çekildi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilkay’ın ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bugün Dursunbey’i İlkay Gündoğan kardeşimiz ziyarete geldi. Bizim de tabi yeni bir stadımız yapıldı. Gençlik ve spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. buranın temelinde alt temelinde İlkay kardeşimizin desteği de var. İnşallah bundan sonra yeni yapılacak misafirhane kısmını da İlkay ve Babası İrfan Gündoğan desteklerini sürdürecek” dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven yaptığı açıklamada;“Bayram tatilini geçirmek üzere Dursunbey’e gelmiştim. İlkay Gündoğan bizim yurt dışında ki gururumuz. Gençlerimizin idolü. İlkayı’ın geldiğini duyunca torum ile birlikte kendisini görmek istedik. Başarı dileklerimizi sunduk. Dursunbey’e yapılan stat’a katkıları gerçekten gurur verici. Dışarıda bulunan gençlerimizin, iş adamlarımızın, yöneticilerimin Dursunbey’e olan ilgilerinin artması İlçenin gelişimi için önem arz etmektedir. Manchester City’de başarılı kazasız belasız sakatlık olmayan bir sezon geçirmesini diliyorum” dedi.

Stadı inceleyen İlkay Gündoğan ise Dursunbey’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Gündoğan,; “Bugün ailemi gördüm, İki köyümü gezdim. Orlardaki yakınlarımı gördüm. Kendimi çok iyi hissediyorum. Fazla kalamasam bile burada bu insanları görmek çok güzel bir his” dedi. Sağlık durumu ile ilgili de bilgi veren Gündoğan, “İnşallah önümüzdeki sezon Ağustos ortasına kadar hazır olmayı planlıyoruz. Koşulara başladım, topla çalışmaya başladım. Her şey yüzde yüz olmasa bile adım adım hedefime ulaşıyorum. Hazırlık kampı önümüzdeki ay başlayacak o zamana kadar çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.

İncelemelerin ardından Hıdırlık aktif Park’ta Antrenörü ile birlikte koşu antrenmanı yapan Gündoğan, İlçe’de hazırlık antrenmanlarını sürdürecek.