Eski Dursunbey-Harmancık Yolu genişliyor

Geçtiğimiz yıllarda Bursa-Kütahya ve Dursunbey arasında sıklıkla kullanılan, onlarca mahalleyi Dursunbey’e bağlayan, darlığı ve virajları ile sürücülerin korkulu rüyası haline gelen yol genişletiliyor.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
19 Ekim 2017 Saat: 09:47

Dursunbey İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan yolları daha geniş ve standartlara uygun hale getirilmesi talimatı veren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Büyükşehir ile koordineli bir şekilde genişletme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Geçmiş yıllarda Dursunbey ile Harmancık arasında ulaşımı sağlayan ve onlarca mahalleyi İlçeye bağlayan Çınarlıpınar yolunda başlayan genişletme çalışmaları kapsamında 6 metre genişliğinde ki yol yaklaşık 10 metre genişliğe getirilmeye başladı. İki etap halinde devam edecek çalışmalar kapsamında bu yıl yaklaşık 8 km’lik yolda genişletme çalışması yapılacak. Adaören Köprüsüne kadar devam edecek olan çalışmaların arından önümüzdeki yıl yolda asfalt çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, yolun tehlike arz eden bölgelerinde arsa sahipleri ile birlikte görüş alışverişinde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bahçavan; “Büyükşehir Belediyemiz bugün burada önemli bir çalışmanın daha altına imzasını atmış oluyor. Dursunbey Eski tavşanlı yolu bilindiği üzere daha önce Karayolları ağındaydı. Üç yıl önce yapılan takasla bu yol şimdi Büyükşehir Belediyemize kaldı. Standartları çok düşük olan bu yolda çalışmalar başladı. Yolun genişliği iki katına çıkıyor. Bu grup yolunda önemli Köylerimiz var. İnşallah virajları aldığımız bu yolda önümüzdeki yılda sati kaplama yada BSK asfaltını yapacağız” dedi.