Dursurbey'de Tematik Kütüphanesi Öğrencileri Fidan Dikti

Dursunbey Belediyesinin ilçeye kazandırdığı Tematik Kütüphanesini sık sık ziyaret eden öğrenciler Orman Haftası sebebi ile Dursunbey Orman işletme Müdürlüğünün bal ormanı olarak belirlediği alanda fidan dikti.

27 Mart 2017 Saat: 12:24

Türkiye’de bir ilk olma özelliği bulunan ve Orman temasını işleyen Dursunbey Belediyesi Tematik Kütüphanesi öğrencileri Orman Haftası sebebi ile geçtiğimiz hafta sonu Dursunbey Orman işletme Müdürlüğünün bal ormanı olarak belirlediği alanda fidan dikti.

Kütüphaneyi en çok ziyaret eden öğrencilerin katıldığı fidan dikme programına, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Orman İşletme Müdürü Ahmet Özdemir, Belediye meclis Üyeleri Mustafa Söbüoğlu, Vacit Kahvecioğlu, İşletme Şefi Muhammet Solmaz katıldı.

İşletme şefi tarafından öğrencilere  uygulamalı olarak fidan dikimini anlatılırken, öğrenciler daha sonra aynı yöntemle fidan dikimi işlemini kendileri gerçekleştirdi. Fidanlara belediye Başkanı ve İşletme müdürü’nün katılımı ile can suyu veren öğrenciler daha sonra tüm orman personelinin orman haftasını kutladılar. Orman haftası ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, çocukların ve gençlerin ülkenin geleceği olduğunu belirtti. Başkan Bahçavan, "Geçtiğimiz hafta bilindiği üzere Ormancılık haftasını hep birlikte kutladık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla bugün burada fidan dikiyoruz. Dursunbey Belediyesi olarak hizmete açtığımız tematik çocuk kütüphanesinde de bilindiği üzere Orman temasını işledik. Daha yeşil, Bir Türkiye ve mutlu gelecek için fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinliğin sonunda konuşan Orman işletme Müdürü Ahmet Özdemir ise bu etkinliği düzenleyen Dursunbey Belediyesi tematik çocuk kütüphanesine teşekkür etti. Programın sonunca öğrencilere çeşitli ikramlar da yapıldı.