Dursunbey’de Kırsalda Yaşayan Çocuklar Suçıktı ile tanıştı

Dursunbey Belediyesi sosyal belediyecilikte önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye kırsal mahallelerde yaşayan ve hayatı boyunca Suçıktı’ya gelme fırsatı bulamayan çocukları Suçıktı ile tanıştırdı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
04 Ağustos 2017 Saat: 10:45

Sosyal Belediyecilikte örnek projelere imza atan Dursunbey Belediyesi Kırsal mahallelerde ki çocukların unutamayacağı önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye İlçe genelinde bulunan kırsal mahallelerde yaşayan ve hiç Suçıktı’ya gelme fırsatı bulamayan çocukları bulundukları yerlerden alarak Suçıktı’da keyifli bir gün yaşama fırsatı verecek.

Projenin ilk uygulaması Akyayla mahallesinde yaşayan çocuklara yönelik oldu. Mahallede yaşayan ve Suçıktı’ya daha önce gelmeyen 16 çocuk Belediye yetkilileri tarafından köylerinden alındı. Minibüs ile Suçıktı’ya gelen 16 çocuk burada görevliler tarafından karşılandı. Gün boyu Suçıktı’da piknik havasında düzenlenen program dâhilinde eğlenen çocuklar, Suçıktı’yı gezme fırsatı da buldu. Öğle saatlerinde Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın da eşlik ettiği Suçıktı programında çocuklara çeşitli ikramlar da yapıldı. Çocuklara Suçıktı’da yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Başkan Bahçavan, Akyayla mahallesine yapacakları park ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Çocukların tamamı ile tek tek ilgilenen Başkan Bahçavan, proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ilçemize bağlı 111 mahalle var. Bu mahallelerimizin 102’si kırsal mahalle. Kırsalımızda yaşayan ve Dursunbey’i sadece Cuma pazarından ibaret olduğunu zanneden çocuklar ve yaşlılarımızın olduğunu tespit ettik. Bunu duyar duymaz Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze talimat verdim. Bu çocuklarımız ve yaşlılarımıza yönelik olarak bir proje çalışmaları yönünde. Şükürler olsun ki bu proje bugün itibari ile hayata geçti. İlk etapta Akyayla mahallemizde ki 16 çocuğumuz Suçıktı’ya geldi ve doğa harikası bu yeri keşfetti. Çocuklarımız ile personelimiz yakından ilgileniyor. Onlarla birlikte hamburger yedik. Gerçekten bugün hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşadım. Ekibime ve Suçıktı çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Projemiz ilerleyen zamanlarda yaşlılarımıza yönelik olarak ta devam edecek” dedi.

Akyaylalı çocuklar ile hatıra fotoğrafı çekilen Başkan Bahçavan, 16 çocuğa da çeşitli hediyeler verdi. Suçıktı’ya ilk kez gelen çocuklar büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek Başkan Bahçavan ve Belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.