Dursunbey'de İtfaiye ve Zabıta'dan Baca Temizliği Uyarısı

Dursunbey İtfaiye Grup Amirliği ve Dursunbey Zabıtası, havaların soğuması ile birlikte baca yangınlarının artabileceğine dikkat çekerek, vatandaşların baca yangınlarına karşı tedbir almaları gerektiğini hatırlattılar.

04 Ocak 2020 Saat: 13:40

Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediyesi Zabıta Amiri Yasin Kavuş, çıkan bir çok yangınların bacanın temizlenmemesinden dolayı kaynaklandığını dile getirerek, "Kış aylarında meydana gelen yangınların büyük bir kısmı baca yangınlarından meydana gelmektedir. Bacaların bakımı ve temizliği olası yangınlardan kurtulmanın en önemli püf noktasıdır. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin Dursunbey İtfaiye grup amirliği e bu yönde bizlere birer uyarı metni göndererek vatandaşlarımızın ikaz edilmesini istediler. Bizde Zabıta amirliği olarak hemşehrilerimizi bu yönde uyararak baca temizliklerinin yapılması yönünde uyarılarımızı yapıyoruz" dedi.

Dursunbey İtfaiyesinden yapılan açıklamda ise; "Bilindiği gibi temizliği yapılmayan bacalarda oluşan kurumlar baca yangınlarına neden olmakta, buda maddi kayıpların yanısıra can kayıplarına da yol açmaktadır. Olası baca yangınlarından korunmak için, konutların bacaları yılda en az iki kez, Lokanta, fırın ve benzeri işyerleri ise ayda en az bir kez baca temizliği yapmalıdırlar. Dursunbeyli hemşehrilerimizi baca yangınlarına karşı tedbirli olmalarını diliyoruz" denildi.