Dursunbey'de Dönüşümlü Park Uygulaması

Dursunbey Belediyesi Eminbey ve Balıkesir Caddelerinde yaşanan park sorununu esnaflarla yaptığı anketle çözüme kavuşturdu. Bu caddelerde parklanma aylık karşılıklı olarak değişecek.

09 Temmuz 2019 Saat: 09:31

Dursunbey Belediyesi İlçede artan araç sayısı ve düzensiz parklanmalar sonucu oluşan trafik sıkışıklıklarının önüne geçmek amacıyla Eminbey Caddesi ve Balıkesir Caddelerinde aylık olarak değişen sağlı-sollu parklanma düzenine geçiyor.

Belediye Zabıta Amirliği tarafından esnaflar arasında yapılan anket uygulamasında esnaflar 'Ayda bir değişmek üzere Sağlı Sollu Parklanma' seçeneğini tercih etti. Balıkesir Caddesinde bulunan esnafların %100'ü bu seçeneği tercih ederken, Eminbey Caddesindeki esnafların %78'i de aynı tercih üzerinde kararını verdi. Yapılan bu anket sonrasında Zabıta Amirliği tarafından caddede gerekli uyarı düzenlemeleri de yapıldı. Konu hakkında açıklama yapan Zabıta Amiri Yasin Kavuş; "Eminbey ve Balıkesir Caddelerinde bulunan esnaflarımızın talepleri üzerine bu iki caddemizde esnaflarımız ile anket çalışması gerçekleştirdik. Bu anket sonucu esnaflarımız  'Ayda bir değişmek üzere Sağlı Sollu Parklanma' tercihi üzerinde hemfikir oldu. Bizde caddelerimizde buna göre düzenlemeler gerçekleştirdik. İnşallah 9 Temmuz tarihinden itibaren bu uygulamamıza başlıyoruz. Her ay da karşılıklı olarak parklanma yönünü değiştireceğiz. Bizde Dursunbey Belediyesi Zabıta Amirliği olarak bu uygulamanın takipçisi olacağız" dedi.