Dursunbey'de Atlı Okçuluk Gösterileri Nefes Kesti

Dursunbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle belgelerini aldı. Törende atlı okçuluk gösterileri de yapıldı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
01 Mayıs 2018 Saat: 19:00

Dursunbey Belediyesinin ata sporu olan okçuluğun yeni nesillere sevdirilmesi, öğretilmesi, başarılı sporcular yetiştirilmesi amacı ile hayata geçirdiği okçuluk kursları sona erdi. 3 ay süren kurslarda 50 sporcu kursları başarı ile tamamladı.

Kursların finali ise Pembeköşk mesire alanında yapıldı. Dursunbey Belediyesinin personel pikniğinin ardından saat 15.00’da başlayan törene Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Sali, Dursunbey Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Turhan, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karesi Atlı Okçuluk kulübü Başkanı Ertan Erkekoğlu yaptığı açılış konuşmasında, bu kültürü yaşatmak için destek olan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a teşekkür etti. Erkekoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Başkan Bahçavan, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. Başkan Bahçavan; “Yaklaşık üç aydan bu yana emek veren kursiyer kardeşlerimizin gösterilerini izleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurslara katılan kursiyerler arasında ok atma yarışması yapıldı. Yarışmalar küçükler, yetişkinler ve bayanlar kategorilerinde gerçekleşti. Yarışmaların ardından ise Atlı Okçuluk gösterileri gerçekleşti. Karesi Atlı Okçuluk kulübü üyeleri tarafından gerçekleştirilen gösteriler katılımcılar tarafından heyecanla izlendi. Hareket halinde hedeflere ok atan sporcular, kılıçlarla da gösteri gerçekleştirdi.

Törenin sonunda yarışmada dereceye giren sporculara protokol tarafından kupaları verildi. Kurslara katılan kursiyerlere de katılım belgeleri verildi.