Dursunbey'de 15 Temmuz Nöbeti Gazilerle Tutuldu

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde , 15 Temmuz hain darbe girişimin üçüncü yıldönümünde binlerce vatandaş yeniden meydanlara indi. 15 Temmuz gazilerinin de katıldığı kortej eşliğinde başlayan kutlama belediye önünde geç saatlere kadar devam etti.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
16 Temmuz 2019 Saat: 12:16

15 Temmuz demokrasi zaferi münasebetiyle Dursunbey Belediyesi tarafından düzenlenen program saat 21.00’de iKaymakamlık önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Toplanan binlerce kişi mehteran eşliğinde yürürken, protokol üyeleri, siyasi partiler, dernekler ve İstanbul’da 15 Temmuz gecesi gazi olan Mustafa Gülen, İdris Akdoğan, Mustafa Öksüz ve Şehit Eşi Sema Sertçelik korteje eşlik etti.

Ellerinde bayraklarla demokrasi nöbetinin tutulacağı belediye önüne geçen kalabalık meydanda bekleyen binlerce kişi tarafından karşılandı. Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan belediye önündeki demokrasi nöbeti saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programın akışında mehteran ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve İlçe Kaymakamı Emrullah Temizkan'ın konuşmasının ardından ise Dursunbey Müftülüğü tarafından hazırlanan programa geçildi.

Gecenin sunuculuğunu yapan Ali Öztürk’ün okuduğu şiirin ardından ise İstanbul’da o gece gazi olan Mustafa Gülen, İdris Akdoğan, Mustafa Öksüz ve Şehit Eşi Sema Sertçelik sahneye gelerek o gece yaşadıklarını anlattılar. 15 Temmuz’da eşi şehit olan Sema Sertçelik yaptığı konuşmada, “Toptan parçalanmış birini düşünün, Ben evet toptan parçalanmış birisinin yüzünü gördüm. Bu kadarmı güzel bir yüz olur, bu kadarmı güzel güler. Benim oğlum Hamza Sarp bile dedi ki ben niye ağlayacağım benim babamın yüzü gülüyor. Onun elinde taş bile yoktu. Bunlar nasıl vicdansız insanlar nası hainler” dedi. Gazi Mustafa Gülen'de o gece hain darbe girişimini haber alır almaz evinden çıktığını ve yanına silahını aldığını söyledi. İlk karşılaştığı darbeciler ile iletişim kurmaya çalıştığını söyleyen Gülen, onları ikna ettiğini fakat arkadan gelen başka bir grubun kendilerin ateş emye başladığını söyledi. O gece kızı ile birlikte Gazi olan Mustafa Gülen, her ne pahasına olursa olsun, bu vatanı son damla kana kadar savunacaklarını söyledi.

Gazilerin o gece yaşadıklarını anlattıkları konuşmaların ardından ise 16 Temmuz Pazar gecesi saat 00.13’de ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Dursunbey’de de tüm minarelerden eş zamanlı olarak salâlar okundu. Selaların ardından ise Dursunbey Belediyesince vatandaşlara sıcak çorba ve helva ikramı yapıldı.