Dursunbey'de 15 Temmuz Coşkusu

Hain darbe girişiminin 4. yılında Dursunbey'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kent meydanında gerçekleşen Demokrasi nöbetine binlerce vatandaş katıldı.

16 Temmuz 2020 Saat: 10:09

15 Temmuz demokrasi zaferi münasebetiyle Dursunbey Belediyesi tarafından düzenlenen program saat 21.00’de Kaymakamlık önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Toplanan binlerce kişi mehteran eşliğinde Demokrasi nöbetinin tutulacağı Kent Meydanına yürürken, protokol üyeleri, siyasi partiler, dernekler ve yüzlerce vatandaş yürüyüşe katıldı.

Ellerinde bayraklarla demokrasi nöbetinin tutulacağı belediye önüne geçen kalabalık meydanda bekleyen vatandaşlar tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, Kur’an-ı kerim tilaveti ile devam etti. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve İlçe Kaymakamı Emrullah Temizkan'ın konuşmasının ardından ise mehteran ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Dursunbey'de 15 Temmuz akşamı yaşananların gösterildiği videonun izlenilmesinin ardından ise Şehit Ömer Halisdemir İmamhatip Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. Programa konuşmacı olarak katılan tarihçi Mehmet Dilbaz, Yazar Özcan Ünlü ve şair Şakir Kurtulmuş bir panel gerçekleştirdiler. Gecenin son programı ise İlçe müftülüğünce hazırlanan program oldu. Programda çeşitli ilahiler ve aşr-ı şerifler seslendirilirken, saat 00.13'de okunan selalar öncesi İlçe Müftüsü Ali İşbakan bir dua gerçekleştirdi.

Çorba ikramı ile son bolan program sabah ezanına kadar tutulan demokrasi nöbeti ile son buldu.