Dursunbey Zabıtasından Fırınlara Pide Denetimi

Dursunbey Zabıtası İlçede faaliyet gösteren ekmek Fırınlarında denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde Temizlik ve Hijyenin yanı sıra pidelerin gramları ölçüldü, çalışanların sağlık belgeleri incelendi.

30 Mayıs 2018 Saat: 10:11

Dursunbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe’de bulunan tüm ekmek fırınlarında Ramazan pidesi denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde fırıncılar hijyen ve gramaj konularında uyarıldı.

Ramazanın ilk gününden itibaren denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri tüm fırınlarda detaylı denetim gerçekleştirdi. Zabıta ekiplerinin denetimler esnasında çalışanların ve iş yerinin temizliğinin yanı sıra gramaj ve pide yapımında kullanılan malzemelerin titizlikle incelediği denetimde, temizlik ve hijyen konusunda eksiklikleri görülen işletme sahipleri uyarıldı. Pidelerin tek tek ve çoklu olarak tartıldığı tartım kontrolünde Fırıncılar Pidelerin 300 ve 600 gram dışında üretilemeyeceği hususunda uyarıldı. 300 gram pidenin 2 TL, 600 gram pidenin ise 3 TL’ye satıldığını belirten fiyat listesinin de görünen bir yere asılması gerektiğini hatırlatıldı.

Denetimlerde pidelerin gramajlarının belirlenen tarifeye uygun olduğunun görülmesinin sevindirici olduğuna dikkat çeken, Dursunbey Belediyesi Zabıta Amiri Rüştü Oktay, halkımız için Ramazan sofrasının olmazsa olmazı olan pide ekmeğinin son derece hijyenik ve sağlık kurallarına uyacak şekilde vatandaşlarımızın sofralarına gelmesi için denetimlerini aralıksız olarak devam edeceğini kaydetti.