Dursunbey Belediyesinde HES Kodu dönemi

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulunun tüm kamu kuruluşları başta olmak üzere birçok kurumun girişinde HES kodu zorunluluğu getirmesinin ardından Dursunbey Belediyesi girişlerinde hazırlıklar tamamladı.

24 Eylül 2020 Saat: 13:46

İl Hıfzıssıhha Kurulunun, Kovid-19 salgınını kontrol altında tutabilmek amacıyla kamu kurumları ve yoğunluğun fazla olduğu yerler için karar aldığı HES kodu uygulaması Dursunbey Belediyesinde başladı. Belediyenin yanısıra İlçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlara girişlerde "Hayat Eve Sığar" (HES) mobil uygulaması üzerinden kurumda çalışan personel ve kuruma gelen vatandaşların HES kodlarının sorgulanmasına da başlandı.

HES kodu kararı sonrası Dursunbey Belediyesi girişlerinde de hazırlıklar tamamladı. Vatandaşlar görevli personellerin aracılığı ile HES kodu okutarak hizmet binasına giriş yapmaya başladı. Belediye ayrıca giriş kapısına alan karekodu yerleştirerek, vatandaşların içeride kaç kişi olduğunu ve risk durumunu görmelerini de sağladı.