Dursunbey Belediye Hayvan Barınağı Açıldı

Dursunbey Belediyesi tarafından hizmete açılan Geçici hayvan barınağında sokak hayvanlarının bakımları yapılarak, Büyükşehir Belediyesinin barınağına sevk edilecek.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
02 Ocak 2020 Saat: 18:01

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın talimatı ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan geçici hayvan barınağının ilk ziyaretçisi minik öğrenciler oldu.

Hıdırlık bölgesine yapılan hayvan barınağını Raif Eriş Anaokulu öğrencilieri öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın da katıldığı bu ziyarette Başkan Bahçavan, barınak hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Geçriğimiz yıl Mayıs ayında oluşturulan, Hayvan sağlık zabıtası komisyonu kararı ile bu barınağı kurduklarını söyleyen Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, başı boş okak hayvanlarının alınarak bu barınağa getirildiği ve tedavilerinin yapılarak beslenme ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Başkan Bahçavan; "Büyükşehir Belediyemizin İvrindi'de çok büyük ve geniş kapsamlı hayvan rehabilitasyon merkezi var. Biz burayı ara istasyon olarak görüyoruz. Tabi köpeklerimiz de gördüğünüz gibi rehabilitasyonu burada yapılıyor. Daha sonra daha kapsamlı olan İvrindi de bulunan hayvan barınağına sevkleri yapılıyor" dedi.

Yaklaşık yüz köpek kapasitesine sahip olan barınak için ilerleyen günlerde yan bölgede bulunan alanda doğal yaşam için uyumlu bölümler de oluşturulacak.