Dursunbey Belediye Başkanı STK’larla Bir araya geldi

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Dursunbey’de faaliyet gösteren 47 Sivil Toplum Kuruluşu mensubunun başkan ve temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
06 Ocak 2018 Saat: 11:33

Toplumun çeşitli kesimleri ile sıklıkta toplantılar gerçekleştiren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve temsilcileri ile bir araya geldi. Suçıktı’da gerçekleşen toplantıya 47 STK temsilcisi eşlik ederken, AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Sali’de toplantıya katıldı.

Göreve geldikleri günden bu yana toplumun birçok kesimi ile istişareye dayalı toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bu toplantılarda çıkan fikir ve kararların kendileri açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. 2014 yılından bu yana Dursunbey’de önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Bahçavan, Hükümet, Büyükşehir ve İlçe Belediyesinin uyumu sayesinde Dursunbey’in büyük yatırımlar aldığını söyledi. 2014 yılından bu güne 111 mahalle’de 500 bin metrekare parke taşı döşendiğini ifade eden Başkan Bahçavan, Şehir merkezi ve Köylere 225 kilometre Sathi kaplama ve Sıcak asfalt atıldığını söyledi. Dursunbey’in Büyükşehir Belediyesinden 108 Milyon TL’lik yatırım aldığını ifade eden Başkan Bahçavan, bu yatırımların da artarak devam edeceğini söyledi. Sosyal Belediyecilikte de öncü olduklarını hatırlatan Başkan Bahçavan, Dursunbey dışında ki ilçelerden de Sosyal Belediyecilik açısından talepler aldıklarını ifade etti. Cenaze Hizmetleri konusunda da marka olduklarını ifade eden Başkan Bahçavan, Türkiye’nin her noktasından 3 cenaze aracı ile nakil hizmeti verdiklerini hatırlattı. Dursunbey Belediyesinin kendi kaynağını kendisinin oluşturduğunu da hatırlatan Başkan Bahçavan, Güneş Enerji Sistemleri, Konkasör tesisi, Beton santrali gibi projelerinde gelir sağladığını belirtti.

Dursunbey’de Hükümet yatırımlarının da oldukça yüksek olduğunu söyleyen Başkan Bahçavan, Okul yatırımları, spor yatırımları, göletler, yol yatırımlarının bazılarının bittiğini bazılarının ise devam ettiğini söyledi. Dursunbey-Balıkesir Duble yolu ilgili de açıklama yapan Başkan Bahçavan, bu yolun çile haline gelmesinin sebebinin iki firma arasında ki zıtlaşmadan kaynaklandığını söyledi. Durumun yargı da olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan, KİK tarafından nihai kararın verildiğini ve firmanın birkaç ay içinde çalışmalarına başlayacağını belirtti. Dursunbey OSB ile ilgili de konuşan Başkan Bahçavan, alt yapı ihale sürecinin başladığını ve ihale sürecinin ardından 6 ay içerisinde altyapı çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

Dursunbey’de yapılacak olan TOKİ ile ilgili de konuşan Başkan Bahçavan, iki Bakan’ın imzlarını attığını hatırlatan Başkan Bahçavan, imzanın Başbakan Binali Yıldırım’da olduğunu söyledi. İhale sürecinin ardından 160 konut’un Dursunbey’e yapılacağını ifade eden Başkan Bahçavan, yapılacak olan binaların 100 tanesinin 3+1, 60’ının ise 2+1 olduğunu belirtti.

2019 HAYALLERİ KURANLAR DEDİKODU ÜRETİYOR

Dursunbey’de son günlerde dedikoduların ayyuka çıktığını ifade eden Başkan Bahçavan, seçimlere bir yıldan fazla olmasına rağmen bu dedikoduları çıkaranların, 2019 seçimlerine yönelik çalıştıklarını ifade etti. Başkan Bahçavan; “Son zamanlarda, son günlerde her daim olduğu gibi Dursunbey’de bir sürü dedikodular duyuyoruz. Bunları sizde bizde duyuyoruz. Yani bunlar niye bu kadar erken zamanda ortaya çıktı. Daha seçimlere de bir yıldan fazla zaman var. Seçimlere üç beş ay kala bunlar çıkar orta ya da. Tabi erken davranan elini çabuk tutmak isteyen insanlar var. Bizim cevap veremeyeceğimiz hiçbir konu yok. Sizlerde merak ettiğini bir konu olursa bizlere sorun. Telefonumuz var yanımıza gelin sorun. Biz her şeye alnımız ak cevap vermeye hazırız” dedi.

Başkan Bahçavan’ın ardından söz alan Dursunbey AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Sali’de Dursunbey merkez ve Kırsal mahallelerde devam eden yatırımlar ve geçmiş arasında bazı değerlendirmeler yaptı. Yeni bir ilçe başkanı olarak her dam kapısının açık olduğunu ifade eden Sali, sabah 9 ile 17 saatleri arasında Parti binasında mesai yaptığını belirtti. STK temsilcilerini sırası ile ziyaret edeceğini ifade eden Sali, katılımcılara da teşekkürlerini sundu. Toplantının sonunda ise STK temsilcileri sorularını yönlendirirken, özellikle Doğalgaz, Saz rekreasyon projesi, gündeme oturdu. Doğalgaz’ın 2019’da Dursunbey’e gelmesi yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan, AKSA yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve 2019 yılında alt yapı çalışmalarının başlaması hedeflendiğini söyledi. Saz Bölgesi ile ilgili de Balıkesir’de yaşanan yönetim değişikliği sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile görüşüldüğünü ifade eden Başkan Bahçavan, bu proje ile ilgili yazışmaların da devam ettiğini hatırlattı.