Dursunbey Belediye Başkanı Muhtarlarla bir araya geldi

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçeye bağlı 111 mahallenin muhtarları ile bir araya gelerek istişare ve planlama toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’da katıldı.

24 Kasım 2017 Saat: 11:02

Göreve gelmeden önce ve göreve geldikten sonra istişareye dayalı hizmet anlayışı ile halka hizmet edeceklerini sık sık vurgulayan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Danışma ve Dayanışma toplantılarını farklı bir konsepte çevirerek bu toplantıları halk tabanına yaymayı başardı. Toplumun birçok kesimi ile toplantılar gerçekleştiren Başkan Bahçavan, bu toplantılardan çıkan sonuca göre hizmet ve istekleri değerlendiriyor.

Bu kapsamda son olarak İlçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki muhtarlar ile bir toplantı gerçekleştiren Başkan Bahçavan, Dursunbey’in geleceği için bu toplantıları planladıklarını söyledi. Toplantıdan günler önce Beyaz masa servisi tarafından aranarak toplantıya davet edilen muhtarlara mahalleleri ile ilgili öncelikli yapılması gereken işlerin maddeler halinde sıralanması da istendi. Toplantıda bu talepleri yazılı olarak getirmeyenler içinde ayrıca not kâğıtları hazırlandı.

Gelen konuklarını kapıda karşılayan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan muhtarlar ile yakından ilgilendi. Toplantıya Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen işleri dairesi Dursunbey Şefi Vacit Kahvecioğlu, Dursunbey Belediyesinde görevli birim amirleri, BASKi yetkilileri de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın muhtarları selamlaması ile başlayan toplantıda Başkan Bahçavan, ilk olarak üç buçuk yıllık hizmet sürecinde İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde yapılan hizmetleri anlattı. Dursunbey Belediyesini profesyonel bir şirket gibi yönetmeye çalıştıklarını belirten Başkan Bahçavan, böylelikle Belediyenin gelirini ve hizmet ağını genişlettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Belediyelere kendi gelirlerini üretmesi için öneride bulunduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan, Belediye olarak Konkasör Tesisi, Güneş Enerji Sistemleri Tesisi, Beton Tesisi gibi yerlerden Belediyenin gelir elde ettiğini söyledi.

Dursunbey’in 650 kilometre yol ağının olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan, bu yıl içinde 73 kilometre yol yapıldığını söyledi. Diğer ilçelerde 20 ile 25 km arasında yol yapıldığını ifade eden Başkan Bahçavan, en büyük avantajın ise Konkasör tesisi olduğunu ifade etti. Güneş Enerji Sistemleri ile Marmara bölgesinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Bahçavan tesisin kurulumu sonrası devlete elektrik satacaklarını söyledi. Buralardan kazanılan paraların hizmete döndüğünü ifade eden Başkan Bahçavan, GES sonrası Dursunbey trafo merkezinde ki sistemin de tamamen yenilendiğini söyledi.

Dursunbey’in artık hem Hükümet’ten hem Belediyelerden hak ettiği hizmeti aldığını söyleyen Başkan Bahçavan, Milletvekillerinin kendilerine her zaman destek olduğunu söyledi. Dursunbey’in göletler, yollar, Okullar, Demir yolları, TOKİ’ler, OSB Alt yapı yatırımları, Belediye yatırımları ile bu güne kadar 1 Milyar 229 Milyon TL yatırım aldığını hatırlatan Başkan Bahçavan, bu hizmetlerin açılımını da sıraladı. Dursunbey’in geleceğinin parlak olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan, geleceği parlak olmayan bir yerleşim yerinde Devletin bu kadar yatırım yapmayacağını hatırlattı. Mahallelerde devam eden çalışmalarla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Bahçavan muhtarlardan özellikle köylerde ikamet eden fakat ikametlerini hala Dursunbey’e taşımayan vatandaşların ikamet taşımaları ile ilgili uyarılmasını istedi. Bu konuda muhtarlara gerekli desteği vereceklerini söyleyen Başkan Bahçavan,  gerekli olduğunda vatandaşları araçlarla ikametlerini geri taşımak için araç görevlendireceklerini belirtti. Yaklaşık bir saat süren toplantının sonunda söz alan Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Dursunbey’in hak ettiği hizmetleri aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi.

Toplantının son bölümünde ise İlçeye bağlı muhtarlar söz alarak mahalleleri ile ilgili ihtiyaç ve eksikleri dile getirdiler. Toplantının ardından ise Kültür merkezi alt katında Dursunbey Belediyesince öğle yemeği ikramı yapıldı.