Dursunbey 160 Konutluk TOKİ İhalesi Yapıldı

Dursunbey’de yapılacak olan 3.etap TOKİ konutlarının ihalesi geçtiğimiz 26 Şubat’ta İstanbul’da yapıldı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan TOKİ Konutları sürecinde kendilerine destek olan Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ve TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’a teşekkür etti.

01 Mart 2018 Saat: 13:48

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Balıkesir’in Dursunbey İlçesi, Üçeylül Mahallesi’nde inşa edilecek 160 adet konutun ihalesi yapıldı. 26 Şubat 2018, Pazartesi günü gerçekleştirilen ihale kapsamında büfe, altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni TOKİ konutlarımızın ihalesi İstanbul’da gerçekleşti. İhale sonucu önümüzdeki günlerde netleşecek. TOKİ binalarımızın 100’ü 2+1, 60’ı ise 3+1 planında inşa edilecek. Yatay konseptli projede, yerel ve modern mimari sentezlendi. Geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe malzemeleri (zemin kat seviyesinde taş ve ahşap görünümlü kaplamalar ile söve ve kat silmeleri) kullanılarak, tasarımda farkındalık oluşturuldu. Bu projeyle, parkları, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam alanı oluşuyor. Başından bu yana bu projede bize destek olan Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Kasım Bostan ve TOKİ Başkanımız M. Ergün Turan’a teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Yeni TOKİ’de çalışmaların kısa süre içerisinde başlaması planlanıyor.