Başkan Bahçavan Muhtarlar Gününü Kutladı

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan 19 Ekim Muhtarlar günü vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

19 Ekim 2017 Saat: 09:22

Başkan Bahçvan mesajında; "19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19  Ekim gününün hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.

Yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlarımız, bulundukları bölgenin gözü ve kulağı konumundadır. Belediye başkanlığı görevinde halkın bizden beklentileri, talep ve istekleri konusunda muhtarlar elimiz ve ayağımızdır. 111 mahallesi bulunan ve geniş coğrafyaya dağılan ilçemizde hizmetlerimizi eşit ve adaletli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırma noktasında mahalle muhtarlarımızın rolü daha da önemli bir konuma gelmiştir. Bu vesileyle devlet ile millet arasındaki önemli bir köprü vazifesi görevi gören muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.Dolayısıyla bu adımlarla, Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız, halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlara kavuşmuştur" dedi.