Başkan Bahçavan Hong Kong'da Balıkesir'i Temsil Edecek

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Balıkesir'in önemli değerlerinden olan yöresel peynirlerin kayıt altına alındığı '50 Peynirli Şehir Balıkesir' isimli kitap'ın Hong Kong'da yapılacak, Dünya Yemek Kitapları Yarışması'nda Balıkesir'i temsil edecek.

01 Temmuz 2019 Saat: 09:35

Geçtiğimiz aylarda Frankfurt'ta yapılan Dünya Yemek Kitapları yarışmasında Almanya, Fransa, İsviçre, Amerika gibi ülkeleri geride bırakarak finale yükselen '50 Peynirli Şehir Balıkesir' kitabı, Hong Kong'un Macau Adası'nda gerçekleşecek finalde Türkiye'yi temsil edecek. 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan finalde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Balkesir'i temsil edecek.

UNESCO Gastronomi alanında yaratıcı şehir unvanına sahip Hong Hong'un Macau Adası'nda gerçekleşecek finalde  '50 Peynirli Şehir Balıkesir' kitabı, yarışmadan ödülle ayrılması durumunda, 'dünyanın en iyisi' ya da 'winner' etiketiyle basılacak. Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber tarafından kaleme alınan '50 Peynirli Şehir Balıkesir' kitabı Kültür mirası niteliği de taşıyor. 279 sayfalık Kitapta Balıkesir'in tüm ilçelerinde yapılan özel peynir tarifleri ve fotoğraflarla anlatılıyor. Kitap ayrıca Balıkesir'e genel bakış, Süt ve Süt Ürünleri, Balıkesir Peynirleri ve Süt Ürünleri, Balıkesir Peynir Yolları ve Balıkesir'in Süt ve Süt ürünlerine güncel bakış başlıkları yer alıyor.