Faaliyetlerimiz

Başkan Bahçavan; 'Çıraklık Eğitim Toplumun Geleceği'

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan‘ı  makamında ziyaret eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oğuz Çakırcalı ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Son  Mesleki Eğitimin tanıtılması ve öğrenci kayıtları ile ilgili bilgi verdiler.

07 Ağustos 2017 Saat: 17:16

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oğuz Çakırcalı ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Son son yıllarda önemi daha da artan çıraklık eğitim ile ilgili temaslarda bulunmak için Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Ramazan Bahçavan meslek sahibi bireylerin yetiştirilmesinin hayata hazırlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Başkan Bahçavan; "Mesleğini bilen toplumla  ve kendisi ile barışık bireylerin çoğalması huzuru da birlikte getirecektir. Biz de Mesleki eğitimin tanıtılması ve geliştirilmesi ile ilgili her tür faaliyeti destekliyoruz. Çıraklık eğitim toplumun geleceğidir" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oğuz Çakırcalı ise; "Toplumumuzda bir şekilde eğitim öğretimin dışında kalmış bireyleri mesleki eğitim ile  topluma kazandırılabileceğine inanıyorum. Ayrıca yeni çıkan yasanın avantajlarından hem ustalarımız hem de çıraklarımız faydalanmalıdır" dedi.
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Son; "Hayata kısa yoldan atılmak, gelecekte meslek sahibi usta bireyler olarak  yer  almak,  kendi işinizi kendiniz kurmak istiyorsanız mesleki eğitim merkezinde herkes için mutlaka bir seçenek vardır. Çıraklık Eğitimin toplumda farklı algılandığınıyor. Çıraklık eğitimin eğitim sistemimizde lokomotif olacağını bunun topluma doğru iletişim araçları ile anlatılması gerekir" dedi.

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BAŞLAYAN YENİ ÇIRAKLIK EĞİTİM SİSTEMİNİN AVANTAJLARI AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.
*TERCİHTE BULUNAMAYAN  VE ORTAOKULU DAHA ÖNCE BİTİRMİŞ  DİĞER ÖĞRENCİLER İÇİN  KAYITLARIMIZ DEVAM EDİYOR.
*ÇIRAKLIK ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİNİN İÇİNDEDİR. ÇIRAK ÖĞRENCİ TÜM ÖĞRENCİ HAKLARINDAN FAYDALANACAKTIR.
*EN AZ AYLIK ASGARİ ÜCRETİN %30 U  KADAR  ÜCRET ALACAKTIR.
*ÇIRAKLIKTAN USTALIĞA ULAŞMA SÜRESİ KISALTILDI (4) YIL. DÖRT YIL SONUNDA USTALIK BELGESİ (İŞYERİ AÇMA BELGESİ) SAHİBİ OLACAKTIR..
*KENDİ MESLEĞİNİZLE İLGİLİ İŞYERİ AÇMAK İSTEDİĞİNİZDE 50.000 TL HİBE 100.000 TL FAİZSİZ KREDİ ALABİLECEKSİNİZ.
*KAYIT İÇİN YAŞ  SINIRLAMASI YOK. DAHA ÖNCE  ÇIRAKLIK EĞİTİME KAYIT   OLMAMIŞ BAY BAYAN  HERKES YENİ SİSTEME KAYIT OLABİLECEKTİR.
*EN AZ ORTAOKUL MEZUNU OLMA ŞARTI VAR. LİSE TERK  VAYA  LİSE MEZUNLARI, ÜNİVERSİTE TERK VEYA ÜNİVERSİTE MEZUNLARI  DA BU YENİ SİSTEME KAYIT YAPTIRARAK  USTA OLABİLECEKTİR.
*İŞYERİ SAHİPLERİ YANINDA ÇALIŞTIRACAĞI ÇIRAK ÖĞRENCİYE SAHİP OLACAKTIR.(USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ OLANLAR. MERKEZİMİZDE USTA ÖĞRETİCİLİK KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR.)
*ÇIRAK ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRAN İŞYERİ SAHİPLERİNE 255 TL DEVLET TEŞVİĞİ ÖDENMEKTEDİR.
*DURSUNBEYDE FAALİYET GÖSTEREN USTALIK/USTAÖĞRETİCİLİK BELGESİ  SAHİBİ  İŞYERLERİNDEN  İLGİ VE YETENEKLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA  ÇALIŞACAĞINIZ ALANI SEÇEBİLİRSİNİZ.
*HAFTANIN 1 GÜNÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE  MESLEĞİNİZLE  İLGİLİ DERSLERİ  OKUYACAKSINIZ. 5 GÜN İSE  USTANIZIN YANINDA  MESLEĞİNİZİ ÖĞRENECEKSİNİZ.
 *4 YIL İÇERİSİNDE  YA DA DAHA SONRA AÇIK LİSEDEN FARK DERSLERİNİ VERDİĞİNİZDE MESLEKİ AÇIK LİSE DİPLOMANIZ OLACAK. ÜNİVERSİTE SINAVLARINA GİREBİLECEKTİR.
*AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ ÇIRAKLIK EĞİTİM SİSTEMİNDEN FAYDALANABİLİRLER. BİR İŞ YERİNDE ÇIRAK OLARAK ÇALIŞTIKLARINDA  4 YIL SONUNDA USTALIK BELGESİ ALABİLECEKLERDİR.
BİLGİLENDİRME:0 266 662 1434
 İYİ USTA TOPLUMDA SAYGI GÖRÜR, KAZANCI DA  İYİ OLUR